Advocaten

© 2022

Baptiste Legast

Baptiste heeft zijn bacheloropleiding voltooid aan de Université Saint-Louis Bruxelles. Vervolgens behaalde hij in 2016 zijn masterdiploma met onderscheiding aan de Université Libre de Bruxelles.

Sinds september 2017 is hij ingeschreven als advocaat bij de Franstalige Balie te Brussel.

Baptiste heeft bewust gekozen om zijn stage in een Nederlandstalig kantoor aan te vatten bij de voormalige stafhouder van de Nederlandstalige Balie te Brussel. Hij heeft ook ervaring opgedaan in een Brussels kantoor, waar hij zich gespecialiseerd heeft in bewindvoering.

Sinds 2020 maakt hij deel uit van de sectie Jeugdrecht van de Franstalige balie van Brussel en verleent hij tevens bijstand in het kader van de Salduz-wetgeving. In 2021 heeft Baptiste bijkomend de opleiding schuldbemiddeling gevolgd.

Hij is daarnaast ook docent aan het IFAPME (Institut wallon de Formation en Alternance et des indépendants et Petites et Moyennes Entreprises).

In 2021 heeft hij het kantoor van Caster, Hocké & Limme vervoegd als medewerker.

De interesse van Baptiste voor het jeugdrecht wordt gestimuleerd door zijn trouwe inzet voor de scoutsbeweging, waarvoor hij met zijn aanstekelijk enthousiasme graag tijd vrijmaakt.